Сьогодні: 29 березня 2024, 08:01

Часовий пояс UTC + 2 годин




 Сторінка 1 з 1 [ 1 повідомлення ] 
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Оформлення звіту з практики "Маркетингові дослідження"
ПовідомленняДодано: 27 серпня 2016, 19:05 

З нами з: 07 січня 2010, 15:12
Повідомлення: 88
Прізвище: Буднікевич
Ім'я: Ірина
Спеціальність: Маркетинг
ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ

Завершальним етапом проходження практики є складання кожним студентом письмового звіту з практики, що подасться на кафедру маркетингу, в якому повинні бути відображені результати практичної діяльності студента згідно з програмою практики.
Виробнича практика − одна із форм науково-дослідної роботи студентів, а тому повинна містити елементи самостійних досліджень − маркетингових досліджень, економічного аналізу, обґрунтування розрахунків показників роботи підприємства, наявність обґрунтованих висновків і пропозицій.
Під час проходження виробничої практики доцільно проаналізувати діяльність підприємства, використовуючи статистичні дані фінансові та бухгалтерські показники за два-три останні роки. Якщо підприємство реорганізоване чи функціонує менше ніж 2-3 роки, необхідно проаналізувати дані за останній звітний період. Для порівняння потрібно вивчити досвід інших підприємств-конкурентів, які працюють в аналогічних умовах на тому ж ринку.
В якості методів обробки та аналізу первинної та вторинної інформації можуть бути використані: групування, розрахунки відносних і середніх величин, індексів, показників варіації, розробка таблиць, графіків, побудова рядів динаміки, визначення залежності показників між собою, порівняння, ланцюгова підстановка, кореляційний аналіз тощо.
На підставі аналізу студент повинен зробити висновки і дати рекомендації для подальшого поліпшення роботи з досліджуваного питання. Висновки і рекомендації повинні враховувати перспективу щодо їх використання. Висновки можуть мати як позитивний, так і негативний характер; головне, щоб вони були логічно узагальнені та економічно обґрунтовані.
Висуваючи пропозиції чи рекомендації до економічних та організаційних питань діяльності підприємства у сфері маркетингової діяльності, студент має з’ясувати їх ефективність. Якщо йдеться про впровадження нової технології, форм організації, системи управління, необхідно мати на увазі не тільки їх позитивний ефект, але й підрахувати та порівняти витрати, пов’язані з їх упровадженням − матеріальні, трудові, фінансові. Без такої оцінки неможливо з’ясувати ступінь реального запровадження та окупність рекомендацій, запропонованих у звіті.
Виконаний на високому практичному рівні звіт з виробничої практики дає змогу студентові виступити з науковою доповіддю на студентській науковій конференції, опублікувати певну його частину у збірниках наукових праць економічного факультету ЧНУ тощо.
Основними вимогами до викладу звіту з виробничої практики є: чіткість побудови, логічна послідовність викладу матеріалу, доказовість аргументів, точність формулювань, обґрунтованість висновків і пропозицій. За змістом і структурою звіт повинен відповідати програмі практики і містити відомості про конкретну роботу, виконану студентом на робочому місці.

1. Загальні вимоги до оформлення

Виробничу практику друкують машинописним способом або за допомогою комп’ютера з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через два міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці (полуторний інтервал комп’ютерного тексту). Мінімальна висота шрифту 1,8 мм. Можна також використати папір форматів у межах від 203х288 до 210х297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату А3.
Текст виробничої практики необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів:
ліве − не менше 30 мм, праве − не менше 10 мм, верхнє − не менше 20 мм, нижнє − не менше 20 мм.
Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка − чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту виробничої практики повинна бути однаковою.
Вписувати в текст виробничої практики окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.
Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання виробничої практики, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом.
Роздруковані на ЕОМ програмні документи повинні відповідати формату А4 (мають бути розрізаними), їх включають до загальної нумерації сторінок виробничої практики і розміщують, як правило, в додатках.
Текст основної частини виробничої практики поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.
Заголовки структурних частин виробничої практики «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ». «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.
Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 1 інтервалу.
Кожну структурну частину виробничої практики треба починати з нової сторінки.

2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.. Першою сторінкою виробничої практики є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.
Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.
Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.
Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка.
Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.
Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати у виробничій практиці безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, малюнок або креслення, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або у додатках.
Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках.
Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.
Наприклад:
Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Якщо в роботі подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.
Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).
При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл.» і вказують номер таблиці, наприклад:
«Продовження табл. 1.2».
Формули в роботі (якщо їх більше одної) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого берега аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).
Примітки до тексту і таблиць, в яких вказують довідкові і пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах одної сторінки. Якщо приміток на одному аркуші декілька, то після слова «Примітки» ставлять двокрапку, наприклад:
Примітки:
1....
Якщо є одна примітка, то її не нумерують і після слова «Примітка» ставлять крапку.

3. Ілюстрації

Якість ілюстрацій повинна забезпечувати їх чітке відтворення (електрографічне копіювання, мікрофільмування). Ілюстрації повинні бути виконані чорнилом, тушшю або пастою чорного кольору на білому непрозорому папері.
В роботі слід застосовувати лише штрихові ілюстрації і оригінали фотознімків.
Фотознімки розміром меншим за формат А4 повинні бути наклеєні на стандартні аркуші білого паперу формату А4.
Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації. При необхідності ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (підрисунковий текст).

4. Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлятися у вигляді таблиць.
Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово «Таблиця» починають з великої літери. Назву не підкреслюють.
Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними. Висота рядків повинна бути не меншою 8 мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті, таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку виробничої практики або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. При перенесенні таблиці на інший аркуш (сторінку) назву вміщують тільки над її першою частиною. Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під іншою в межах одної сторінки. Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, то в першому випадку в кожній частині таблиці повторюють її головку, в другому випадку − боковик.
Якщо текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна заміняти лапками; якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні його замінюють словами «Те ж», а далі лапками. Ставити лапки замість цифр, марок, знаків, математичних і хімічних символів, які повторюються, не слід. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

5. Формули

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони подані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова «де» без двокрапки.
Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:).

6. Посилання

При написанні виробничої практики потрібно давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати з яких наводяться виробничій практиці, або на ідеях і висновках яких розроблюються проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячена робота. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з’ясувати його зміст, мову тексту, обсяг. Посилатися слід на останні видання публікацій. На більш ранні видання можна посилатися лише в тих випадках, коли в них наявний матеріал, який не включено до останнього видання.
Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дано посилання в дисертації.
Посилання в тексті на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, «... у працях [1-7]...».
Допускається наводити посилання на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань із зазначенням номера.
Приклад:
Цитата в тексті: «... щорічно в Україні утворюється 1,7 мільярдів тонн різноманітних твердих промислових відходів... [6]1) «.
Відповідний опис у переліку посилань:
6. Бент О.Й. Про розробку концепції ресурсозбереження в мінерально-сировинному комплексі України/ О.Й.Бент // Мінеральні ресурси України.-2005.− № 2. − С.20-21.
Відповідне подання виноски:
1) [6] Бент О.Й. Про розробку концепції ресурсозбереження в мінерально-сировинному комплексі України /О.Й.Бент // Мінеральні ресурси України.-2005.− № 2. − С.20-21.
Рекомендується в основному тексті або у заключних абзацах розділів давати посилання на особисті наукові праці здобувача (принаймні ті, перелік яких наведено в авторефераті).
Посилання на ілюстрації роботи вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад, «рис.1.2».
Посилання на формули виробничої практики вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад, «... у формулі (2.1)».
На всі таблиці виробничої практики повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «...в табл.1.2».
У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «див.табл.1.3».

7. Додатки

Додатки оформлюють як продовження виробничої практики на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи.
Якщо додатки оформлюють на наступних сторінках виробничої практики, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток __» і велика літера, що позначає додаток.
Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Один додаток позначається як додаток А.
При оформленні додатків окремою частиною (книгою) на титульному аркуші під назвою виробничої практики друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ».
Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 – другий розділ додатка А; В.3.1 - підрозділ 3.1 додатка В. Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д).




ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ

Перед захистом керівником виробничої практики від ЧНУ заповнюється попередня рецензія на звіт з виробничої практики, яка містить критерії оцінювання всіх видів робіт, виконаних студентом у процесі проходження практики та написання звіту (Додаток Г).
Захист звіту кожним студентом відбувається в університеті згідно з графіком перед комісією у складі не менше двох викладачів, яких призначає завідувач кафедри відповідно до розподілу навантаження як керівників виробничої практики від кафедри. Студент коротко інформує про цілі дослідження, стан питання, недоліки, що мають місце, дає пропозиції, відповідає на запитання викладачів.
Захист звіту завершується виставленням студенту диференційованої оцінки, про що робиться запис у заліковій книжці. Оцінка залежить від застосованої методики та якості виконання завдань практики, уміння студента пов’язувати теоретичні знання з практикою маркетингової діяльності, правильності відповідей на запитання при захисті, а також оформлення роботи.
У разі одержання незадовільної оцінки студент направляється для проходження практики повторно за власні кошти.
Студента, який востаннє отримав негативну оцінку з практики, відраховують із вищого навчального закладу.

Додаток Б
Джерела інформації про результати діяльності бази практики для підприємств і фірм.
- Статут підприємства.
- Штатний розпис.
- Основні показники, які характеризують діяльність підприємства.
- Схему організаційної структури підприємства або структури управління.
- Схему виробничої структури.
- Баланс. Форма №1.
- Звіт про фінансові результати. Форма №2.
- Звіт про рух грошових коштів. Форма №3.
- Звіт про власний капітал. Форма №4.
- Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції. Форма 1П-НПП
- Звіт про товарооборот торгової мережі. (для торговельних закладів)
- Звіт про продаж і запаси товарів у торговій мережі. (для торговельних закладів)
- Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі. (для торговельних закладів)
- Звіт про обсяги реалізованих послуг. (для закладів сфери послуг)
- Звіт про туристичну діяльність за 20__ рік
- Звіт про ціни виробників промислової продукції.
- Примітки до річної фінансової звітності. Форма №5.
- Звіт підприємства по продукції. Форма №1-п (річна).
- Звіт про витрати на виробництво продукції.
- Фактична та планова калькуляція одиниці продукції.
- Кошторис витрат виробництва.
- Звіт про інноваційну активність підприємства. Форма №2-пром (інновація).
- Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва. Форма №1-М.
- Звіт про фінансові результати. Форма №2-м.
- Звіт з праці. Форма №1-ПВ.
- Звіт про стан заборгованості про виплату заробітної плати. Форма 1-ПВ (заборгованість)
- Звіт використання робочого часу. Форма №3-ПВ.
- Положення про умови оплати праці робітників конкретного підприємства.
- Додатки до Положення про умови оплати праці робітників.
- Матеріали маркетингових досліджень.
- Положення про преміювання працівників конкретного підприємства.
- Асортимент та номенклатура продукції.
- Прайс-листи.
- Положення про окремі відділи (відділ маркетингу, відділ планування тощо).
- Посадові інструкції менеджерів з окремих питань.
- Посадова інструкція маркетолога.
- Висновки аудиторських перевірок.
- Наряди.
- Пропозиції до співпраці.
- Рекламнирй матеріал.
- Договірна документація.
- Бізнес-плани.
- Матеріали маркетингових досліджень.
- Висновки аудиторських перевірок.
- Положення по підприємству.
- Інші документи, які не є конфіденційною інформацією.


Специфічні джерела інформації про результати діяльності бази практики для фінансових та банківських установ.
- Загальна інформація про діяльність банку.
- Звіт про прибутки та збитки.
- Балансовий звіт.
- Звіт про зміни в акціонерному капіталі.
- Звіт про рух грошових коштів.
- Облікова політика (примітка 1).
- Примітки до річних фінансових звітів.
- Звіт про суми і процентні ставки за кредитами.
- Звіт про суми і процентні ставки за депозитами.
- Звіт про залишки заборгованості за кредитами (за галузями економіки).
- Звіт про залишки за депозитними зобов’язаннями (за галузями економіки).
- Розрахунок резерву на можливі втрати за позичками комерційних банків.

Критерії оцінки в Додатку В на рисункуЗображення


Приєднані файли:
145787169966419760.jpg
145787169966419760.jpg [ 76.05 Кб | Переглянуто 41 разів ]
Офлайн
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
 Сторінка 1 з 1 [ 1 повідомлення ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Вы можете бесплатно создать форум PHPBB2 на MyBB2.ru, Также возможно создать форум бесплатно PHPBB3 на Getbb.ru
Український переклад © 2005-2007 Українська підтримка phpBB